Ohjaajat

Möyrintämaestro Sara Airola

Tanssi, teatteri, luova liikkuminen sekä esiintyminen on aina ollut iso osa minua. Olen harrastanut lajeja afrotanssista joogaan ja capoierasta butotanssiin sekä kasvanut teatterin lavalla ja kulisseissa. Tanssi,-ja liiketerapia sekä dance animateuring- opinnot näkyvät vahvasti opetuksessani.

Sirkus on tullut elämääni aikuisiällä, reilut kymmenisen vuotta sitten Jyväskylässä asuessani. Ensin vei mukanaan ilma,-ja pariakrobatia ja lopullinen niitti oli hulavanteiden löytäminen.

Oma harjoittelu vei lopulta sirkusopettajan ammattiin ja omien lasten myötä kiinnostus heräsi myös alle kouluikäisten sirkusryhmiin joihin hain myös oppia Tampereen sirkuskoulun suunnalta. Esiintyminen on kulkenut luontevasti mukana sirkuksen sarallakin ja on edelleen tärkeä osa minua.

Koska olen ammatiltani myös lähihoitaja ja yhteisöpedagogi, olen töideni kautta myös löytänyt sosiaalisen sirkuksen muodon jota olen käyttänyt mm. pakolaisten, mielenterveyskuntoutujien ja kehitysvammaisten kanssa sekä ensi,-ja turvakodilla ja nuorisokodeissa.

Oma päälajini on hulavanteet ja vannetanssi. Ilmaisutaito ja liikeimprovisaatio näkyy myös vahvasti opetuksessani. Sen lisäksi kaikkea sekalaista pariakrobatiasta ilma-akroon ja yleiseen sirkushässäköintiin. Kehitän itseäni jatkuvasti vierailemalla muiden kaupunkien sirkusalan osaajien luona.

Sirkus merkitsee mulle iloa, vapautta, jatkuvia yllätyksiä, itsensä ylittämistä, sinnikkyyttä, tavoitteellista treeniä, mystiikkaa ja loputtomia mahdollisuuksia itsen ja muiden vahvuuksien löytämiseen ja kehittämiseen.

Nähdään Kuussa.

Kaikkien asioiden sirkusprinsessa Elina Holopainen

Olen ammatiltani nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja. Työssäni nuoriso-ohjaajana tutustuin sirkukseen ensimmäisen kerran jongleerauksen kautta.

Noin kymmenen vuotta sitten työkaverini antoi minulle jongleerauspallot käteen ja sanoi tarjoavansa kahvit jos saan heitettyä kolmea palloa 20 kertaa putkella. Puoliksi tosissani heitin itselleni haasteen, että joskus kesytän yksipyöräisen ja kävelen narun päällä. Kilpailuhenkisenä minun oli voitettava itseni ja löysin sirkuksen! Löysin mahtavan valikoiman eri sirkuslajeja ja mikä tärkeintä, löysin liikunnan riemun. Entinen liikuntaa kammoksuva sohvaperuna kesytti yksipyöräisen ja hyppäsi narun päälle. Ja sain muuten silloin ne kahvit ja myöhemmin sain maailman mahtavimman työn, minusta tuli sirkusohjaaja.

Sirkukseen tutustumisen jälkeen kohtasimme Saran kanssa. Sara esitteli minulle esiintymislavat ja innosti mukaan esiintymään.

Opiskelin sirkusta lisää ja kävin SNSL:n sirkusohjaajakoulutuksen.

Oma päälajini sirkuksessa on tasapainoilu. Rakastan keikkua narun päällä ja mukana menossa keikkuu monesti myös jongleerauspallot, ne mistä kaikki aikoinaan sai alkunsa. Sirkus kuuluu kaikille, lapsille, aikuisille, isoille, pienille ja just sulle! Nähään Kuussa

Karo

Olen Karo, Helsingistä eksynyt tänne Kokkolan seuduille (Kälviälle) opiskelemaan tanssitaiteita. Ennen tanssin maailmaan kompastelua olen opettanut ja treenaillut Pukinmäen Sirkuskoululla, Helsingissä. Puksulla opetin 3-7 vuotiaille (ja välillä aikuisten ryhmille) akrobatian alkeita sekä jongleerausta.

Olen itse kiinnostunut hyvin paljon sirkuksen moniulotteisuudesta ja sen eri lajien yhdistelemisestä. Päälajini on varmaankin kontaktijongleeraus ja klovneria. Näiden kyljessä on tietenkin tasapainolajeja (yksipyöräinen, rolabola, nuora) ja akrobatia.

Olen tottakai myös tanssinut erilaisissa projekteissa ja opiskellut yhden vuoden näyttelijän taiteita Helsingissä. Haluaisin myös sanoa että olen avoin ja iloinen kokeilemaan ja kehittämään uusia ideoita eteenpäin ja lempisanontani on ”lapsi on terve kun se leikkii”

© 2020 Sirkuskoulu Kuu Oy

Sara Airola
040-7090225
sara@sirkuskoulukuu.fi

Elina Holopainen
045-1346113
elina@sirkuskoulukuu.fi