Ohjaajat

Sara Airola

Olen sirkustaiteilija-pedagogi, yhteisö- pedagogi (AMK) ja tanssi-innostaja (dance animateur). Opiskelen sirkuksen AMK-tutkintoa Turun Taideakatemiassa ja päälajini ovat hulavanteet ja vannetanssi sekä erikoisosaamisenani sosiaalinen sirkus erityisten ryhmien kanssa. Tanssi-liiketerapia, tanssi-innostaminen ja yleinen sirkushäkkäröinti - rajoja sekä lajeja kokeileva ja yhdistelevä mieli näkyy kaikessa tekemisessäni.

Olen toinen sirkuskoulun omistajista. Toimin myös Kälviä Arts-linjan sirkusopintojen opettajana sekä sosiaalisen sirkuksen opettajana erityisille ryhmille.​ Suomen nuorisosirkusliitossa kuulun sosiaalisen sirkuksen jaostoon ja erityisten ryhmien parissa yhdistän osaamistani ja koulutustani niin tanssin, sirkuksen kuin sosiaali- ja hoitoalan sarallakin. Kehittämistyö sirkustaiteen saralla on sanoinkuvaamattoman tärkeä tehtävä.

Kulttuuri on kulkenut mukanani lapsesta saakka.​ Olen leikkinyt teatterin kulisseissa ja nukahtanut vanhempieni syliin laulujen, kitaroiden, sellojen ja muiden seassa, herännyt milloin minkäkin taiteilijan kanssa samaan aamupalapöytään. Sirkus ja monenmoiset taiteet on mulle elämäntapa, tapa katsastella ja kokea tätä maailmaa. Esiintymisen kautta tutkin itseäni ja yleisöä, sillä tutulla ja turvallisella lapsen uteliaisuudella. Sirkustaiteilijana esiinnyn soolona sekä perustamassani Torso Projekt- sirkusryhmässä. Etsin jatkuvasti uusia ilmaisumuotoja, haluan seikkailla totuttujen juttujen raja-alueilla.

Sirkus merkitsee mulle uteliaisuutta, haastamista, yhteisöä, vapautta, jatkuvia yllätyksiä, sinnikkyyttä, treeniä, treeniä, treeniä ja loputtomia mahdollisuuksia itsen ja muiden vahvuuksien löytämiseen ja kehittämiseen. Sirkuksessa on uskomattomat mahdollisuudet niin fyysisten, psyykkisten kuin sosiaalistenkin juttujen kantilta katsottuna. Näitä asioita haluan välittää eteenpäin.

Nähäänpä Kuussa!

@saramariaairola
@torsoprojekt

Kaikkien asioiden sirkusprinsessa Elina Holopainen

ELINA HOLOPAINEN

Toinen sirkuskoulun perustajista ja omistajista.
Kuussa ryhmiäni ovat koululaisten Jupiter ja Merkurius, sekä perhesirkus Tähdenlento.
Lisäksi pidän perhesirkusta Vetelissä ja Kaustisella.

Ammatiltani olen nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja sekä sirkusohjaaja.

Ensimmäisen kosketuksen sirkukseen koin nuorisotyössä, kun työkaverini antoi minulle jongleerauspallot käteen ja sanoi tarjoavansa kahvit jos saan heitettyä kolmea palloa 20 kertaa putkella. Puoliksi tosissani heitin itselleni haasteen, että joskus kesytän yksipyöräisen ja kävelen narun päällä. Kilpailuhenkisenä minun oli voitettava itseni ja löysin sirkuksen! Löysin mahtavan valikoiman eri sirkuslajeja ja mikä tärkeintä, löysin liikunnan riemun. Entinen liikuntaa kammoksuva sohvaperuna kesytti yksipyöräisen ja hyppäsi narun päälle. Ja sain muuten silloin ne kahvit ja myöhemmin sain maailman mahtavimman työn, minusta tuli sirkusohjaaja.

Sirkukseen tutustumisen jälkeen kohtasimme Saran kanssa. Sara esitteli minulle esiintymislavat ja innosti mukaan esiintymään.

Sirkuksen monista eri lajeista, sydämeni sykkii eniten tasapainoilulle, erityisesti slackline on minulle lähimpänä sydäntä. Rakastan keikkua narun päällä ja mukana menossa keikkuu monesti myös jongleerauspallot, ne mistä kaikki aikoinaan sai alkunsa. Sirkus kuuluu kaikille, lapsille, aikuisille, isoille, pienille ja just sulle!
Nähään Kuussa!

Tanja

Teatteri ja sirkus ovat astuneet elämääni jo hamassa esi-historiassa. Ensi- kosketuksen sirkukseen sain Anna-Kaisa Järven kursseilla, erityisesti klovnerian kiehtova maailma koukutti ja sirkukseen liittyvä mystiikka houkutti. Sirkuksessa parasta on mahdollisuus oppia jatkuvasti lisää, ylittää itsensä. Sirkukseen kuuluu ilo, siitä voi nauttia sekä katsojana, kokijana että tekijänä. Ja mikä parasta, mukaan voi heittäytyä iästä ja taidoista riippumatta, koskaan ei ole liian myöhäistä!

Lasten- ja nuorten ohjaamisesta minulla on pitkä kokemus. Olen ensimmäiseltä ammatiltani nuoriso-ohjaaja, sittemmin opiskelin myös teatteri-ilmaisun ohjaajaksi (AMK). Nautin lasten kanssa työskentelyssä erityisesti vilpittömästä oppimisen riemusta ja tekemisen rohkeudesta ❤ Toivottavasti tavataan jo ihan pian!

Tanja ohjaa eskarisirkusta, perhesirkusta sekä vauva- ja taaperosirkuksia

Havu

Opiskelin sirkusta Turun AMK:n Taide- akatemiassa ja valmistuin sieltä 2020. Päälajeinani tein koulussa cyr-rengasta ja kiinalaista tolppaa. Valmistumiseni jälkeen olen ohjannut parkouria ja sirkusta sekä aloittanut opiskelun Keski-Pohjanmaan konservatoriolla.

Rakastan mm. kansanmusiikkijameja ja tanssia parin kanssa improvisoiden. Myös sirkuksen kontekstissa pidän rytmeistä, sopivasta yllätyksellisyydestä ja tanssillisuudesta, liikkeen kommunikaatiosta ja hassuttelusta. Sydäntä lähellä ovat cyrin ja tolpan lisäksi mm. hyppynarut ja lattia-akrobatia.

Opettamisessa ja opettelemisessa rakastan välivaiheita, ja ilahdun erityisesti kun keksin sopivan osaharjoitteen, joka auttaa oppimisessa eteenpäin.

Maria

Maria Vuolle on iltapäivä- toiminnan ohjaajana ja satunnaisesti valokuvaajana/ kuvittajana toimiva tyyppi joka mielellään viettäisi kaiken vapaa-ajan metsäpoluilla tai rengastrapetsilla.

Sirkuskoululla Marian ikioma tunti on 4-6-vuotiaiden Venus jonka lisäksi hän toimii apuopena koululaisten perusryhmissä💓

© 2022 Sirkuskoulu Kuu Oy

Sara Airola
040-7090225
sara@sirkuskoulukuu.fi

Elina Holopainen
045-1346113
elina@sirkuskoulukuu.fi